שירותי ניקיון
ניקוי מנדפים

 

בעל עסק, מתי בפעם האחרונה ביצעת ניקוי מנדפים?

שירות ניקוי מנדפים הינו שירות נחוץ ואף הכרחי בתעשיית המזון. המנדפים הם אלו הסופגים את שאריות השמן והשומן, העשן והפיח העולים ממכשירי הבישול, האפייה, הטיגון וכו` בהם מייצרים את המזון להסעדה. כמובן שאין כל הבדל בין מטבח אחד למשנהו במקרה הזה מכיוון שבכל מקום בו מכינים מזון יש צורך לטפל בשאריות הלכלוך המצטבר. לשם כך בדיוק מיועד שירות ניקוי מנדפים.

התקן הישראלי לטיפול במנדפים

שני תקנים מחייבים בישראל את בעלי העסק בניקוי מנדפי המטבחים, הראשון הוא התקן הישראלי 1001/6 והשני הוא התקן האמריקאי nfpa96.. תקנים אלו מדגישים עד כמה חשובה פעולה זו של ניקוי כל מתקני המנדף, הארובות, מערכות הסינון וכיוצא בזה. לא רק לשם שמירה על הגיינה וכללי תברואה נאותים אלא גם למקרה של שריפה חלילה או הצתה בשל שאריות שומן שהצטברו ולא נוקו כיאות לדוגמא.

יש לציין כי רק בעשור האחרון נרשמו מספר מקרים חמורים של הצתה בשל אי ביצוע ניקוי מנדפים בזמן ובהתאם לתקן, אלו הביאו לאכיפה מוגברת יותר של התקן ולביצוע ביקורות מחמירות מטעם הרשויות.

זהירות: לכלוך, עשן ושומן

מה שגורם להצטברות הלכלוך והשומן אלו פעולות הבישול כמובן. אין ספק שקשה מאד לשלוט בכך ולשמור על מטבח סטרילי לאורך כל שעות הבישול, עם זאת יש לקחת בחשבון כי ניקוי תמידי של משטחי העבודה ואזורים הידועים כחשופים יותר לעשן או שמן יוריד משמעותית את הסיכונים.

החשש הנוסף למעט הצתה הוא פגיעה תברואתית באיכות המזון היוצא את המטבח. השומן הדביק הקשה והמלא ברעלים שמצטבר באזורים שונים במטבח מתחמם בכל פעם מחדש ועשוי לטפטף וליזול על המזון, על כלים נקיים וכדומה, מה שעלול לגרום להרעלה למשל.

שיטת הניקוי של מתקני הנידוף

מכסים את האזורים המועדים לפורענות כגון הארובות או קולטי האדים, מערכות הסינון ועוד בחומרים מסיסי שומן המגיעים בצורת קצף סמיך, לאחר שהרכיבים הפעילים בקצף מפרקים את השומנים רוחצים היטב את האזור בעזרת זרם מים חזק מאד וישיר.

פעולה זו המתבצעת בהתאם לצורך – אחת לחודש או אחת לחצי שנה, בהתאם לעבודת המטבח, לדחיפות הניקוי וגם לאופי המטבח (מטבחים העוסקים בייצור מוצרים שומניים יותר כמו בשר וכדומה ייצברו שומן רב יותר ויידרשו לפעולות ניקוי מנדפים תכופות לעומת מאפייה למשל הזקוקה בדרך כלל לניקוי מנדפים שנתי בעיקר של ארובות המקום).

בתי העסק המחוייבים בשירות

כל בית עסק לייצור מזון מחוייב לנקות את כל המערכות הקשורות למטבח ולמזון, לרבות חדרי אוכל של קיבוצים, בתי מלון, מסעדות, ברים, בתי קפה, מפעלים וחברות בהם חדר אוכל פעיל לעובדים, אולמות וגני אירועים כמובן ועוד.

ההבדל בין בתי העסק הוא אך ורק בתדירות ביצוע פעולת הניקוי – זו כאמור מותאמת להיקף הפעילות המטבח.

 |  ראשי |  מפת אתר  |  הוספה למועדפים  | 
ברק גדעון-שירותי ניקיון לעסקים ומוסדות- www.barak-gidon.co.il © כל הזכויות שמורות
ברק גדעון כתובת: מנורת המאור 8 תל אביב טלפון: 03-6911133
חברת ניקיון | חברת ניקיון במרכז | שירותי ניקיון | ניקוי חלונות בגובה | שירותי ניקיון משרדים | ניקיון מוסדות | ניקיון משרדים גדולים | אחזקת מבנים | שירותי ניקיון | עבודה בגובה | מפת אתר
ברק גדעון בע"מ www.barak-gidon.co.il© כל הזכויות שמורות
  בניית אתרים לעסקים   אינטרדיל